Geografie

Mediu natural

Relief – zona de deal
Fauna – caprioara, mistret, iepure si vulpe
Flora – stejar, fag, carpen, tei, salcam, frasin
Clima – temperat continentala
Sol – luto argilos si luto nisipos

Fiind situata intre dealuri, curentii de aer favorizeaza zona comunei, care este mult ferita in fata dezastrelor naturale cum ar fi inundatii sau caderi masive de zapada. Formele de relief intalnite in comuna Iordacheanu sunt predominante in cea mai mare parte de dealuri cultivate cu plantatii de vii si pomi fructiferi, iar de-a lungul albiei Cricovului Sarat, se intind suprafete arabile, cultivate cu cereale.
In zona se cultiva:703 ha porumb, 50 ha grau, 30 ha cartofi, 50 ha legume, 20 ha furaje, 717 ha pasuni, 276 ha fanete, 60 ha vie. Padurea ocupa 2668 ha.
Agricultura practicata in zona este una ecologica si permite obtinerea de culturi naturale. Datorita acestor resurse exista oportunitatea de a investii in intreprinderi de prelucare a fructelor, legumelor si a cerealelor. Livezi exista in regiune pe suprafete de 100 ha – marul este cel mai cultivat soi. In ceea ce priveste viticultura se gasesc 159 ha vita nobila (feteasca, merlo si ottonel).
Zootehnia este reprezentata prin: 16.000 pasari, 332 bovine, 400 caprine si ovine, 2450 porcine, 170 cabaline, 100 familii albine si 100 iepuri. Pentru a sprijini aceste investitii primaria pune la dispozitia investitorilor spatii economice si terenuri care pot fi concesionate sau vandute.
Forta de munca calificata in zona este in domeniul agricol, industria usoara (confectii) si in domeniul constructiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.